kleine aanpassing casebuild idee

Door SouLLeSSportal op maandag 8 juni 2009 13:22 - Reacties (3)
Categorie: -, Views: 3.617

Nu ik een tijd heb nagedacht hoe ik de boel kan opzetten tussen de drukte van stagelopen en werken door, heb ik besloten iig niet voor mijn vakantie er mee bezig te gaan en dan een degelijke uitwerking van een case van de grond af te maken.
Het eerste idee had toch te veel beperkingen qua ruimte en de bestande kist heeft een (te) lastige afwerking om aan te passen.
Iig voor dit moment als beginner lijkt het me geen goed idee.

Wat mijn idee nu is in een notendop is het maken van een metalen toolbox en deze dan oud en verweerd te laten lijken.
Hoe die er precies uit komt te zien weet ik nog niet en iedereen is welkom zijn idee te geven. Wat er wel in ieder geval in komt is een mogelijkheid de kist te openen van de bovenkant.

Wat betreft de verkorting van de voeding is er grote kans dat de boel kapot is. Toen ik het mobo eraan hing ging alles wel aan maar na een paar piepen van het mobo ging alles weer uit.
Ik heb de stroom er gelijk weer vanaf gehaald maar daarna kwam er ook geen leven meer in de onderdelen. Ik hoop dus dat ik puur alleen de voeding vernaggeld heb en niet het mobo wat wel jammer zou zijn.

Tot dat ik meer tijd heb kijk ik hier nog niet naar dus gewoon lekker ff afwachten. :)

Volgende: Eerste bericht 04-'09 Eerste bericht

Reacties


Door Tweakers user RoadRunner84, maandag 8 juni 2009 13:31

Ik snap niet helemaal waarom je dit via een blog doet, we hebben hier op tweakers een prachtig forum waar zelf een speciaal board voor casemodding/tweaking aanwezig is.
Je staat natuurlijk vrij om te doen wat je wilt, maar het oogt mij een beetje rommelig om een blog te gebruiken als forum (waarbij jouw posts anders worden weergegeven dan die van andere gebruikers).

Verder lijst het me een leuk idee om een toolbox als case te gebruiken. Hoe wilde je de poorten aanpakken? Gewoon een gat erin frezen waar de PCI sloten achter zitten, of ga je daar nog iets arigineels mee doen? Het valt me namelijk op dat bij veel casemods daar niet veel mee gedaan wordt (natuurlijk logisch omdat er altijd zo'n grote platte ruimte nodig is voor al die kaaren en connectors. Ik ben benieuwd naar foto's of concept art :)

Door Tweakers user FatalZero, maandag 8 juni 2009 13:31

Je zou natuurlijk gewoon een kleiner formaat voeding kunnen kopen, dan weet je zeker dat je niet je mama-plank aan het frituren bent.

Denk aan een 2e hands Shuttle voeding of iets dergelijks.

Nog een tip, rip een moederbord tray uit een bestaande kast en monteer die in je eigen kast, dan weet je zeker dat je moederbord goed kan bevestigen.

Door Tweakers user SouLLeSSportal, dinsdag 9 juni 2009 15:23

Dit is nog geen cip en daarom nog niet op het prachtige forum geplaatst :) Zoals gezegd duurt het minimaal nog een maandje of wat voordat ik echt tijd heb hiervoor, nu eerst stage afronden en op vakantie. Ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk.
Tegen die tijd zal ik ook een sketchupje hebben gemaakt en de boel wat duidelijker maken. Ik had de ATX voeding kabel ingekort omdat het anders veel te lastig werken was en het de airflow beperkte in de niet al te grote ruimte. Daarnaast leek het me leuk wat met solderen te proberen. Opzich goed gelukt alleen er zit wat ergens niet goed alhoewel ik dat niet kan zien dat een aansluiting wat raakt. Wat ik wel heb gedaan is weglaten van een kabeltje voor de molex stekkers aangezien er maar twee nodig zijn. de rest kan op een verdeelstekkertje (fans enz.) We zien dus wel even.

@ fatalzero, ik bouw de boel helemaal op van scratch maar het is een idee om het wat makkelijker te maken. Hou het in het achterhoofd.

Reageren is niet meer mogelijk