kleine aanpassing casebuild idee

Door SouLLeSSportal op maandag 8 juni 2009 13:22 - Reacties (3)
Categorie: -, Views: 3.645

Nu ik een tijd heb nagedacht hoe ik de boel kan opzetten tussen de drukte van stagelopen en werken door, heb ik besloten iig niet voor mijn vakantie er mee bezig te gaan en dan een degelijke uitwerking van een case van de grond af te maken.
Het eerste idee had toch te veel beperkingen qua ruimte en de bestande kist heeft een (te) lastige afwerking om aan te passen.
Iig voor dit moment als beginner lijkt het me geen goed idee.

Wat mijn idee nu is in een notendop is het maken van een metalen toolbox en deze dan oud en verweerd te laten lijken.
Hoe die er precies uit komt te zien weet ik nog niet en iedereen is welkom zijn idee te geven. Wat er wel in ieder geval in komt is een mogelijkheid de kist te openen van de bovenkant.

Wat betreft de verkorting van de voeding is er grote kans dat de boel kapot is. Toen ik het mobo eraan hing ging alles wel aan maar na een paar piepen van het mobo ging alles weer uit.
Ik heb de stroom er gelijk weer vanaf gehaald maar daarna kwam er ook geen leven meer in de onderdelen. Ik hoop dus dat ik puur alleen de voeding vernaggeld heb en niet het mobo wat wel jammer zou zijn.

Tot dat ik meer tijd heb kijk ik hier nog niet naar dus gewoon lekker ff afwachten. :)

Eerste bericht

Door SouLLeSSportal op maandag 20 april 2009 16:10 - Reacties (2)
Categorie: -, Views: 3.574

Zo nu maar eens een ander verhaal typen dan een forum bericht of productreview.
Ben al een tijd lurker geweest op tweakers.net en de laatste tijd meer en meer bezig geweest op de website. Modereren, productreviews en reageren op het forum + nieuws reacties is het voornamelijke wat ik doe. Daarnaast ben ik begonnen met een kleine bescheiden casebuild: Ol'toolbox. Spaar de energie deze op te zoeken, hij is nog niet dermate vergevorderd dat ik een cip wil aanvragen.

Momenteel is het idee een oude metalen opbergkist om te toveren naar een klein server/muziekpctje.
De boel die erin komt is alles behalve denderend qua prestaties:
pentium III 667
384mb ram
20gig hdd
gf 9520 magic
Misschien een slimline cd/dvdspeler maar dat wordt nog aardig proppen.

Wat ik al heb gedaan is het platmaken van de bodem door een plankje op maat te zagen, voetjes eronder en de boel van demping voorzien.
Daarnaast heb ik voeding onder handen genomen omdat er a. te veel aansluitingen aanzaten voor hetgeen wat in de kast komt en de atx voedingkabel zat door de beperkte ruimte erg in de weg dus die moest ingekort worden.
Hier ben ik al een eind mee op weg maar pas wanneer de voeding klaar is en ik verder kan met passen en meten gaat dit naar een aanvraag.

Verder ben ik op verschillende andere fora actief, onder andere van azerty.nl en computergenie.nl. Zo kom ik de vrije tijd wel door met af en toe een spelletje ertussendoor ;)

Voor de systeemspecs van mijn pc's kan je de reguliere weg gebruiken.